OCC Promoten Informatie
TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR

VERDIENSTEN
Maandbasis
Elk binnenkomend betaald bericht op een van jouw profielen: 15 eurocent

BETALING
Uitbetalende instantie: LAMR.
Periode: maandelijks, eerste week van de maand.
Minimum voor uitbetaling: 100 euro voor alle landen/rekeningen.
Invoice: maandelijks.
Minimum uitbetaling indien je stopt met het werk: 25 euro voor IBAN/EU rekeningen. Voor alle overige landen/rekeningen is dit afhankelijk van het totaal van de bankkosten per land. Als de kosten hoger zijn dan je tegoed, heeft uitbetalen uiteraard geen zin
Bijzonderheden: voor sommige landen kan het gunstig zijn om de bankkosten aan de kant van de verzender af te trekken, je houdt dan meer geld over aan de transactie. LAMR biedt deze mogelijkheid, dus informeer bij het bedrijf.
Voor algemene vragen over bankzaken en kosten, check onze informatie pagina's in het menu 'INFO'.


PROMOTEN
Promoten is iets heel anders dan berichten verwerken. In plaats van het beantwoorden van berichten, gaat het hier juist om het genereren van berichten door jouw eigen profielen te promoten middels advertentiesites. Dat is dus niet hetzelfde als profielen schrijven, hoewel dat wel een onderdeel van promoten is. Je maakt namelijk eerst je eigen profielen, zoekt daar foto's bij (minimaal een paar, maar meer is altijd beter) en plaatst die op de site. Natuurlijk dient je profiel ook een wervende tekst te hebben en kenmerken (haarkleur, hobby's etc). Dan wordt er een email adres aangemaakt dat gekoppeld is aan jouw profiel en vervolgens gebruik je dat adres (ook weer met wervende tekst en een foto) om jouw profiel te promoten op advertentiesites.
Door de manier waarop dit werkt is het een baan voor mensen die heel goed georganiseerd kunnen werken en van volhouden weten. Het duurt namelijk wel even voor het zijn vruchten af begint te werpen, maar als het dat eenmaal doet en je bent er goed in, dan kun je er behoorlijk wat geld mee verdienen.

SYSTEEM
Een aantal dingen zijn al geautomatiseerd, maar het systeem is nieuw en nog in ontwikkeling. Voor de Nederlandse en Belgische markt is het al wel actief (andere talen volgen later). Voor een aantal dingen die nog niet helemaal geautomatiseerd zijn, heb je op dit moment dus nog assistentie van het bedrijf nodig.

COMPUTER EN VAARDIGHEDEN
Voor deze baan dien je wel te beschikken over goede computer skills en gewend te zijn om te werken met verschillende apps of computerprogramma's. Je moet zellf ook echt een computer of laptop hebben, met een tablet of smartphone kun je dit werk niet doen.
Je krijgt bijvoorbeeld te maken met VPN, IP hiders, apps waar je foto's kunt spiegelen en checken, dingen uploaden etc. Er is een basistraining, informatie én hulp in de groep waar je vragen kunt stellen en ook tips en trucs en handige sites krijgt, maar je wordt wel in staat geacht daar dan zelfstandig iets mee te kunnen. Het bedrijf geeft je dus bruikbare tips, zoals hoelang je moet wachten op een bepaalde site voor je een volgende advertentie kan zetten, of je beter een hotspot of een VPN kunt gebruiken of wat de beste wachttijd is voor je ergens advertenties weer omhoog kan plaatsten. Maar ze gaan je niet vertellen hoe je zelf een account aanmaakt op een advertentiesite of hoe een advertentiesite werkt. Dat soort basisvaardigheden moet je gewoon al hebben.

BERICHTEN VERWERKEN
Het is ook mogelijk om als operator te werken voor OCC, zie hiervoor onder het menu 'Nederlands' bij 'Chat sites'.

KWALITEIT EN REGELS
Uiteraard wordt er van je verwacht dat je goed georganiseerd werk levert, je aan de regels houdt en je de taal waarin je werkt fatsoenlijk beheerst. Niet alleen wil het bedrijf kwalitatief goede profielen op de site hebben, maar bovendien zijn fouten met links, wazige foto's en spelfouten in teksten domweg in je eigen nadeel. Indien je slecht en slordig werk levert behoudt het bedrijf zich uiteraard het recht voor je account te sluiten. Slechte profielen worden dan verwijderd, indien er goede tussen zitten blijven die staan en blijven deze eigendom van het bedrijf.

TEST
Er is uiteraard geen test voor OCC. Na het aanmelden middels het aanmeldformulier wordt er contact met je opgenomen en bekeken of het zin heeft om jou een training te geven en je in te werken.