VEREISTEN VOOR EEN BAAN

 • Je bent tenminste 18 jaar of ouder.

 • Je beschikt over een lokale bankrekening op eigen naam of een e-bankrekening op eigen naam bij Wise of Bitsafe en je kunt op jouw bankrekening euro betalingen uit Nederland ontvangen.
  Andere betaalopties (Paypal, Payoneer, Western Union en dergelijke) zijn niet mogelijk.

 • Je hebt een eigen email adres en een eigen Skype account (in sommige gevallen kan dit ook een Telegram account zijn).

 • Je kunt je legitimeren met een kopie van een officeel en geldig ID, kleuren scan of -foto van paspoort of ID kaart (in andere landen dan Nederland kan dat soms ook een rijbewijs of een ander ID zijn).

Je werkt als freelancer, dit betekent dat je een overeenkomst hebt met het bedrijf om een bepaalde opdracht uit te voeren. Dat kan een minimum aantal uren zijn, maar vaker is dit een bepaald aantal (een target) per week of maand. Uiteraard eisen ze ook dat je aan een bepaalde kwaliteit voldoet. Dat is jouw deel van de overeenkomst en die dien je na te komen. In dat licht bezien is het volgende punt belangrijk:

 • Je beschikt over een goede desktop computer of laptop, goed internet, een goedwerkende router en modem en een betrouwbare stroomvoorziening.
  Een freelancer kan zich nimmer beroepen op het feit dat een van bovenstaande zaken niet functioneert (en dat geldt ook voor je muis of keyboard en dergelijke).
  Ook indien je fouten maakt, kun je je nooit beroepen op het feit dat dit aan het niet functioneren van je apparatuur ligt of door je verbinding werd veroorzaakt.

Dit is niet iets dat wij verzinnen, of verzonnen door het bedrijf waar je voor werkt. Het staat in de wet (en ook in de ACM regels). Het beschikken over de juiste apparatuur, goed werkend, is essentieel voor het uitvoeren van een online baan en is daarom je eigen verantwoordellijkheid. Ook melden dat je laptop stuk is, geeft jou géén recht om weer aan het werk te gaan, nadat deze weer gerepareerd is. Als een bedrijf jou dat al toestaat, dan is dat een gunst, geen recht.

 • Je dient uiteraard vlot overweg te kunnen met een computer en ook in staat te zijn om snel een adequaat dingen op te kunnen zoeken, zoals met Google. Daarnaast dien je bij veel websites te weten hoe je een screenprint maakt, bijvoorbeeld om fouten te melden. Hiervoor zijn talloze gratis programma's te vinden op het internet, zowel downloads om te gebruiken binnen windows als ook extensies (add-ons) die werken binnen je browser. Zorg dus dat je een dergelijk programma hebt en dat je weet hoe het te gebruiken.

 • Indien je in Nederland woont en werkt en de betalende partij is eveneens gevestig in Nederland, is een BSN verplicht. Het bedrijf moet een verplichte opgave doen middels het zogeheten IB47 formulier.
  Je bent zelf verantwoordelijk voor de opgave aan de belastingdienst in je eigen land, ongeacht welk land.

 • Een (groot) deel van de banen die wij namens de bedrijven aanbieden, betreft adult werk. Hierbij kan sprake zijn van expliciete naaktfoto's, erotisch en zelfs pornografisch materiaal. Bij het werk als operator is bovendien sprake van teksten waarbij elk onderwerp tussen twee volwassenen aan bod kan komen, dus ook sex. Indien het bezitten of bekijken van dergelijk materiaal of het voeren van dergelijke gesprekken op enigerlei wijze volgens welke politieke of religieuze wet dan ook in jouw land verboden is, en je solliciteert toch en accepteert een baan, dan is dit je eigen verantwoordelijkheid en op eigen risico.